Onze dieren

De doelstelling en missie van Kinderboerderij Otterspoor komt in het kort neer op: “Otterspoor is een leuke kinderboerderij waarbij de kinderen letterlijk in aanraking komen met landbouwdieren en hun leefomgeving”.

En dat is ook echt zo, bij ons kan je tussen de dieren lopen en ze aaien, dat maakt onze kinderboerderij ook zo bijzonder en daar zijn we heel trots op. We stellen u dan ook met veel plezier onze dieren voor. De namen van de dieren zijn geloot uit de namen van onze jeugdleden. Wilt u ook graag dat een lammetje of nieuw dier naar uw kind wordt vernoemd, maak u kind dan jeugdlid voor €7,50 per jaar.

Luna

Luna is de allerliefste koe van de hele wereld en woont al vele jaren op onze kinderboerderij. Iedereen mag Luna aaien en knuffelen. Luna is van het ras Dahomey. Luna heeft de afgelopen jaren kalfjes gehad, Mila, Rhea, Rosa en Liam. Al haar dochters en zoon hebben inmiddels een fijn nieuw thuis gevonden.

Sterre

In september 2021 is Sterre bij ons komen wonen. Sterre is net als Luna een Dahomey rund. Sterre is al dikke maatjes met Luna.

Sara & Isa

Sara is een mini-ezel. Sara is in augustus 2018 bij ons op de boerderij komen wonen. Sara was toen al zwanger en op 4 juni 2019 is zij bevallen van een dochter Isa. Sara en Isa wonen nu gezellig samen bij ons op de boerderij

Madee

Op 6 maart 2020 is geitje Madee bij ons geboren. Inmiddels hebben moeder Miloe en haar broertje een ander huis gevonden. Madee mag bij ons blijven wonen. In mei heeft zij helaas wel haar pootje gebroken, maar inmiddels gaat het gelukkig weer goed met haar. Madee is een landgeit.

Jessy

Jessy is een Bonte geit en heeft een hele mooie gekleurde vacht.

Kate

Kate is de dochter van onze geit Marjon. Haar moeder is een Zwarte Toggenburger en haar vader is een Nubische geit. Marise is op 28 februari 2019 op onze kinderboerderij geboren.

Lily

Lily werd op 2 maart 2019 bij ons op de boerderij geboren. Lily is een dwerggeit.

Ezra

Dit is Ezra, Ezra is een brilschaap. Je kan goed aan haar zien waarom haar ras zo heet.

Lizzy

Lizzy is op de kinderboerderij geboren. Haar moeder was geitje Juliette. Inmiddels is Lizzy zelf ook al moeder geworden.

Kyra

Kyra is ons wollige witte schaap. En ze heeft hele schattige oren!

Nikki

Nikki is een baggerbont schaap

Marjon

Marjon is in 2018 bij ons komen wonen. Marjon is hetzelfde ras als Priscilla, namelijk een Toggenburger. Marjon is de moeder van Marise. Marise is op 28 februari 2019 geboren.

Lynn

Lynn woont al een hele poos op onze boerderij Lynn is een dwerggeit

Tess

Tess komt van een zorgboerderij. Daar is zij opgevoed met een fles. Tess is lief, gezellig en heel aaibaar. Ze is dol op aandacht. Tess is een Nubische geit

Billy & Blacky

Billy en Blacky zijn onze mini-varkens…nou ja mini, het zijn al hele varkens geworden, maar ze zijn ontzettend lief en lekker kriebelen vinden ze heerlijk.

Bruine legkippen

We hebben meerdere bruine legkippen. Deze dames zorgen voor de heerlijke eitjes die u bij de beheerder kan kopen voor. Onze legkippen lopen altijd los en kunnen gaan en staan waar ze willen. Hun eitjes smaken heerlijk!

Sierkippen

We hebben verschillende soorten sierkippen

Pauwen

Bij ons wonen twee dames pauwen en één heer. Inmiddels hebben zij een paar kuikens gekregen. Op de foto zie je hoe vader zich mooi kan maken.

Volière

Helaas zijn in 2018 bijna al onze vogeltjes uit onze volière gestolen. Dankzij meerdere donateurs hebben wij inmiddels weer verschillende nieuwe vogeltjes in onze volière

Bijen

Dan hebben wij ook nog meerdere bijen-volken bij ons wonen. U kunt onze heerlijke eigen honing kopen in ons winkeltje.

Eenden & Ganzen

Wij hebben meerdere soorten eenden, loopeenden en ganzen

     Timmy & Maupie

Timmy woont al weer een tijdje op de boerderij. Timmy is een grijze roodstaartpapegaai. Timmy kan gezellig kletsen. Sinds de zomer van 2021 heet Timmy er een maatje bij gekregen. Dat is een groepe papegaai, genaamd Maupie. Ze zijn inmiddels dikke maatjes